Loading...

آلوین تافلر به عنوان یکی از پیشگامان جهانی تغییر و تحول شناخته می‌شود. او با وسواس زیادی همواره از نگارش کلماتی همچون «روند» و «پیش‌بینی» در نوشته‌هایش اجتناب می‌ورزد و بر این نکته اصرار می‌کند که هیچ کس به درستی نمی‌تواند بگوید که در آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد. کار ویژه‌ تافلر ارائه مفهومی از اثرات تغییر است. این امر‌ ریشه در دانایی، فن‌آوری، هنر و توانایی برخورد با نتایجی است که زمانی حاصل می‌شوند که تغییرات پیچیده‌ تکنولوژیکی و اجتماعی بر نگرش‌ها و منافع گسترده تاثیر می‌گذارند.

آلوین تافلر

آلوین تافلر

آلوین تافلر در سال 1928 متولد شد. او مسافرت‌های زیادی داشته است و تمام تحصیلات و تجارب کاری او در ایالات متحده صورت گرفته‌اند. او استاد مهمان بنیاد راسل سیج و دانشگاه کورنل ، عضو هیات علمی دانشکده‌ تحقیقات اجتماعی و یک مشاورموفق کسب و کار بوده است. او دارای چندین مدرک افتخاری می باشد و کتب او جوایز بسیاری کسب کرده‌اند.

بخش اعظم کارهای تافلر همراه با همسرش هایدی خلق شده‌اند – این اولین نکته‌ای است که او همیشه بدان اشاره می‌کند. آنها دارای مشارکتی بسیار برجسته هستند: هر دوی آنها در دانشگاه نیویورک زبان انگلیسی خوانده‌اند و سپس به یک زندگی کولی‌وار پرداختند و پس از جنگ به روستای گرینویچ رفتند که در آنجا استعداد خود در سراییدن شعر و نگارش رمان را بروز دادند.

تافلردر ابتدا قصد داشمند شدن را نداشت اما در سنین جوانی متوجه ارزش علم و فن‌آوری در جهان مدرن شد و در نتیجه دوره‌ای را در مورد تاریخ فن‌آوری گذراند. تافلر سال‌ها وقت خود را صرف روزنامه‌نگاری کرد و مطالب خود را در بسیاری از نشریات سیاسی، علمی و اقتصادی آن دوران نوشت. در سال 1960، او دعوت‌نامه‌ای از شرکت آی‌بی‌ام دریافت کرد تا مطلبی را در مورد مضامین بلند مدت اجتماعی و سازمانی رایانه بنویسد که همین موضوع او را با فن‌آوری‌های پیشرفته آشنا کرد. همین موضوع باعث شد که مطالب زیادی درباره‌ تغییر بنویسد که امروزه معروف‌ترین مطالب ذکر شده در باب این موضوع در سطح جهان هستند. کتاب موج آینده که نخستین کتاب ارزشمند درباره‌ تغییر است، تنها اندکی پس از تکمیل مقاله‌ آی‌بی‌ام، نوشته شد.

آلوین تافلر، یکی از بزرگترین اقتصاد دان های قرن اخیر در کتاب موج سوم خود می گويد وقتی موجی وارد یك کشور می شود مردم به سه دسته تبدیل می شوند:
دسته اول که  یک درصد مردم هستند با موج همراه و هم سو می شوند و آن را قبول می کنند و سود بسیار زیادی می برند. این دسته افراد، ریسک پذیر هستند که همیشه موفقیت های چشم گیری دارند.
دسته دوم نه درصد افراد به اصطلاح زرنگ جامعه هستند که صبر میکنند ببیند آیا آن یک درصد سود میکنند یا نه؟؟ این افراد سود کمتری نسبت به آن یک درصد كسب ميكنند. این افراد در کل افرادی هستند که ریسک های بزرگی نمیکنند و البته سودهای کلانی هم نمیتوانند ببرند.
دسته سوم که نود درصد مابقی جامعه هستند و موج می آيد و از رويشان عبور مي كند و له شان می کند، این افراد اگر ضرر نکنند هیچ سودی هم نصیبشان نمی شود. این افراد اصلا ریسک پذیر نیستند و افراد عادی جامعه را تشکیل میدهند که همیشه از زندگی ناراضی هستند!
به کانال تلگرام برتر شو بپیوندید

نظر خود را بنویسید